De kleine Odessa wint een Boekenwelp!

Boekenwelp

Uit het juryverslag:

De eerste Boekenwelp gaat naar een kinderboek dat de Engelse en Duitse fantasy traditie
voor het eerst succesvol introduceert in de Vlaamse jeugdliteratuur. De auteur beschrijft in zijn boek niet alleen de kracht van woorden, maar toont vooral hoe literatuur lezers kan meeslepen. Het is een bijzonder gelaagd verhaal, waarin spanning, humor en fantasierijke vondsten worden afgewisseld met filosofische vraagstukken, morele dilemma’s en krachtige emoties. De ambitie, maar ook het verteltalent, spat van elke bladzijde, en de auteur blijkt in staat om verschillende verhaallijnen vakkundig te verweven tot een verhaal dat gaandeweg een epische dimensie krijgt.
Wie hier enkel echo’s van andere fantasy schrijvers herkent, gaat voorbij aan de originele vondsten en de eigenzinnige stijl van Peter Van Olmen. De jury bekroont De kleine Odessa dan ook met een welverdiende Boekenwelp.

Laure Van den Broeck kreeg ook een boekenwelp voor De 17e zomer van Maurice Hamster, een ambitieus, veelzijdig, en bij momenten erotisch geladen roman over een jongen die volwassen wordt tijdens een broeierige zomer.

De boekenleeuw gaat naar Kathleen Vereecken voor haar boek Ik denk dat het liefde was. een origineel en ontroerend verhaal dat zich afspeelt in een historisch Parijs.

Facebooktwitterpinterest

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *